Red70centimeter
Amateur Overleg

Amateur Overleg

Gepost door Admin op 04 okt : 19:28
Op woensdag 7 oktober vindt 's middags in het gebouw van het Agentschap Telecom bij het NS-station in Amersfoort weer het halfjaarlijkse Amateur Overleg plaats. Tijdens dit overleg worden allerlei zaken die met onze hobby te maken hebben, besproken met het AT. Ook het AT doet dan vaak mededelingen die van belang zijn voor radiozendamateurs.

Laten we hopen, dat er iets uitkomt over dit onderwerp. We wachten af...
printervriendelijk LAN_NEWS_24
< <5

Reacties

Amateur Overleg Repeaterman 30 okt : 09:21 Reageer hierop
Reacties: 1

Geregistreerd: 30 okt : 09:18
Van de site van de zuiderburen (UBA):

> DGPS in het bandsegment 438 tot 440 MHz in PA:
> Op 7 oktober laatstleden was er "amateuroverleg" tussen het Nederlandse "Agentschap Telecom" en de VERON en VRZA. Dit werd gerapporteerd door een deelnemer:
>> Het door de VERON ingediende voorstel om het DGPS-probleem op te lossen is door het Agentschap Telecom positief ontvangen en als zeer constructief beoordeeld.
> De wil om het voorstel te implementeren is bij AT zeker aanwezig. Die implementatiefase kan eerst aanvangen als het gewijzigde Nationale Frequentieplan is vastgesteld en in de staatscourant is gepubliceerd.
> Ik verwacht dat daarmee nog enkele maanden zijn gemoeid, inclusief de goedkeuring van de EC in Brussel en richt me daarbij op 1 januari a.s.
>> Dit lijkt dus goed nieuws voor radioamateurs, zowel in PA als in DL en ON. Hopelijk word de vrijmaking van 438 tot 440 MHz voor onbemande radioamateurstations, ook in PA, nu vlug verwezenlijkt.


Amateur Overleg PA0RPA 04 nov : 22:15 Reageer hierop
Reacties: 1

Geregistreerd: 30 okt : 19:58
Hallo Iedereen,

Kan iemand al vertellen wat het voorstel van de Veron nu inhield, ik heb begrepen :
Binnen een jaar de DGPS zenders WEG van het bandsegment en de oorspronkelijke shift van -9.4 Mhz. handhaven.( als AT dat accepteert en ook uitvoert is alle ellende voorbij ! )
Maar er gaan ook mededelingen rond over zowel een 7.6 Mhz. shift alsmede een 7.4 Mhz. shift.
Oftewel, wat wordt het nu ??

Groeten,

PA0RPAJe moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden