Red70centimeter
Red70centimeter :: Forums :: Ongewenste signalen 70cm. :: LPD
 
<< Voorgaande discussie | Volgende discussie >>
LPD en de 70cm. band
Moderators: Admin, PD5HW, PD8F, pss0ft
Auteur Bericht
Admin
wo aug 12 2009, 10:29

Geregistreerde deelnemer #1
Geregistreerd: di jul 21 2009, 08:58
berichten: 7
Wat vinden jullie ervan? Mogen LPD-ers blijven in de 70 centimeterband of moeten zij ook maar ergens anders ondergebracht worden?

Het LPD verhaal bevat een aantal verschillende gebruikers:
  • - echte LPD-ers die goedgekeurde apparatuur gebruiken in die band
  • - mensen die normale Amateur apparatuur gebruiken om te communiceren in de LPD-band zonder dat ze een amateur licentie hebben
  • - apparaten zoals draadloze hoofdtelefoons, draadloze televisiesignalen overdracht apparaten, garagedeuren besturing, gemaal telemetrie zenders, radiobestuurbare speeltjes, enz. enz.

Wat mij betreft heb ik niet zo'n probleem met een legale LPD-er. Erger vind ik de LPD-er met amateur apparatuur die hiermee dus ook gemakkelijk kilometers ver weg kunnen komen. Ik vind dat het AT daar wel wat aan mag doen. Dat is hun taak !! Ze hebben ze ook daar toegelaten en ook wij moeten ons aan de regels houden. Dus waarom een LPD-er niet?

De laatste categorie is wel het ergste. Dit zijn signalen, waarmee je niets kunt. In de meeste gevallen kan je niet eens de eigenaar van het apparaat aanspreken. Feitelijk klopt er niets van de regeling die wij hebben. Theoretisch kunnen klagen over deze signalen, dat ze moeten wijken als wij van die frequentie gebruik willen maken. Wie heeft dat ooit gedaan? Zijn zijn zelfs tertiare gebruikers (heb ik gehoord van Wim - PA3AKK) en wij de primaire gebruikers. Dus zij zouden moeten wijken voor ons. In de praktijk zal dat NOOIT gebeuren.

Het lijkt wel een beetje op het DGPS verhaal. Immers wij zijn daar de secundaire gebruikers en de DGPS zit daar primair. Alleen waarom moeten wij dan rekening houden met deze primaire gebruikers, terwijl wij in feite niets kunnen beginnen als primaire gebruikers tegen bv. garagedeuren of andere ongein? Ik zou het AT daar wel eens over willen horen. Heren daar: ik daag U uit !!!

Laat de reacties maar komen.

Met vriendelijke groet,

Admin

[ Bijgewerkt wo dec 02 2009, 01:24 ]
Terug omhoog
pd2rcw
za aug 29 2009, 12:12
Geregistreerde deelnemer #53
Geregistreerd: za aug 29 2009, 12:03
berichten: 1
Laat de lpd-ers er maar mooi blijven aangezien er dan tenminste nog wat activiteit is.Wat betreft de rest laat die maar verkassen naar een andere band.

PD2RCW
Terug omhoog
PE1PQX
do okt 29 2009, 10:35
Geregistreerde deelnemer #66
Geregistreerd: do okt 29 2009, 10:19
berichten: 1
Misschien is de regulering wat betreft de verkoop van radioapparatuur veel strenger te maken.
Ik kan me nog herinneren dat je pas een tranceiver kon en mocht kopen als je je vergunning/registratie/licentie (doorhalen wat NIET van toepassing is) toonde. Misschien moeten we daar weer naar toe?
Wat betreft de frequenties van LPD gebruik, daar maak ik me nog niet druk om. Hier bij mij in de buurt zit wel regelmatig iemand naar een één of ander discussie programma te luisteren, ik kan bijna woordelijk mee genieten rond 433 MHz. Ik denk dat een draadloos audio/beeld overdracht gebruikt wordt.
Ook heb ik hier overheen wel eens een FM signaal gezet, maat heb nog geen boze buren op de stoep gehad.

Wel ben ik van mening dat de verkopers van deze LPD spullen goede voorlichting moeten geven of zelfs laten adviseren PMR spullen te gebruiken. Ook zou het e.e.a. in de handleiding van de spullen moeten worden vermeld. Heel cru: "Bij gebruik van dit apparaat kunt U storing verwachten, hier kunt U niets aan doen" of iets in die strekking.

Just my 2 cents....
Terug omhoog
 

Ga naar:     Terug omhoog

Publiceer deze discussie: rss 0.92 Publiceer deze discussie: rss 2.0 Publiceer deze discussie: RDF
Powered by e107 Forum System