Red70centimeter

Doel van de Website

Het doel van deze Website lijkt mij wel duidelijk. Dat blijkt wel uit de inhoud van de berichten en de slogans zo hier en daar verspreid over deze website.


Wat willen wij bewerkstelligen?
Hier volgen enkele doelstellingen in chronologische volgorde:

  • - de primaire status terug zien te krijgen in het secundaire (436Mhz. - 440 Mhz.) in de 70 centimeter band.
  • - DGPS moet de band uit. Laten ze maar een plaatsje zoeken buiten onze 70 centimeter band.
  • - Het liefste ook alle andere rommel uit de band, zoals de draadloze hoofdtelefoons, garagedeuren en radiografisch bestuurbare auto's/vliegtuigen of wat dan ook.
  • - Uiteindelijk zou de LPD-er ook moeten verdwijnen, maar echt noodzakelijk is dit niet, mits ze zich bedienen van een echte LPD apparatuur die binnen het voor hun vastgelegde vermogen blijft.


LPD's
Even een toelichting op de LPD. Eigenlijk horen zij hier ook niet thuis, want het schept een precedent. Een amateur mag eigenlijk geen verbinding maken in een amateurband met een niet-gelicenseerd persoon. In dit geval schijnt het zo te zijn, dat wij wel contact mogen maken met een LPD-er, mits die zich binnen de regels van de wet bevindt.


Andere signalen
Wat de andere 'rommel' betreft is het een beetje 'krom' geregeld. Wij als primaire gebruikers kunnen zeker hinder ondervinden van die draadloze hoofdtelefoons en die andere LPD achtige signalen. Heeft U wel eens meegemaakt dat er wat aan een LPD signaal werd gedaan als er een amateur last van heeft? Niet dus. Ik denk ook niet dat veel Amateurs de moed hebben om dit melden bij het Agentschap telecom. Het is te vergelijken met DGPS. Daar zijn wij immers de secundaire gebruikers en de DGPS de primaire. Dus wij mogen hun niet storen, maar blijkbaar mogen alle LPD 'rommel' ons wel storen.

Kromme redenatie Agentschap Telecom
Ziet U de parallel? Het is te vergelijken met ons en de LPD-ers. Allemaal heel erg krom van de Divisie Telecom. Daarbij komt nog, dat de signalen niet bij de grens stoppen en onze Duitse en Belgische amateur collega's hebben daar wel een PRIMAIR bandsegment. EN... dus heel veel storing van deze grappen van de Divisie Telecom (of was het nu Agentschap telecom?).

Andere meningen
Als iemand een andere mening heeft, dan is daar niets mis mee. Wij leven in een vrij land. Zo zijn er mensen die zich afvragen, waarom het nou zo erg is, dat die 2Mhz. van ons wordt afgepakt. Er blijft immers genoeg over in de 70cm. band en wij (de amateurs) doen er zo weinig mee. Ons standpunt is, dat het sporadisch gebruik van de frequentie-ruimte nimmer een argument kan zijn om dan maar andere gebruikers in deze frequentie-ruimte te plaatsen. Daarbij komt nog, dat Nederland binnen de Europese Gemeenschap het enig land schijnt te zijn, dat de DGPS binnen de 70cm. band plaatst en waar de ZendAmateurs een deel van de 70cm. band (436Mhz.-440Mhz.) op secundaire basis mogen gebruiken. Dit is op zich al vreemd, want Nederland loopt in het algemeen met alles voorop Europees gezien. Alles moet voldoen aan de Europese voorwaarden... In dit geval niet dus...

Steun
Steun ons en daarmee de 70 centimeter band. Laat Uw stem horen in de Haagse Politiek !! Laat Uw stem horen hier op deze website...