Nieuwsbericht: Inwoner Bergschenhoek mag geen storing meer in de buurt veroorzaken
(Categorie: Algemeen)
Geplaatst door pss0ft
donderdag 18 december 2014 - 15:24:18

Een inwoner van Bergschenhoek moet rekening houden met zijn buren wanneer hij eigen amateur televisie uitzendingen maakt. Dat heeft hij van Agentschap Telecom te horen gekregen. De man veroorzaakte met zijn uitzendingen storingen op afstandsbedieningen van voornamelijk auto’s in de omgeving van zijn huis.

Agentschap Telecom heeft in deze zaak een groot aantal storingsmeldingen gekregen. Buurtbewoners gaven aan dat de afstandsbedieningen van auto’s en de verlichting in huis, het op bepaalde tijdstippen niet deden. Onderzoek van Agentschap Telecom heeft uitgewezen dat amateur TV uitzendingen van de man de oorzaak zijn van deze problemen.

Registratie
De inwoner van Bergschenhoek heeft een registratie als radiozendamateur voor deze uitzendingen, en voldoet aan de voorwaarden van zijn registratie. Maar omdat het maatschappelijk belang zwaar weegt, is met hem afgesproken dat hij zijn uitzendingen beperkt, zodat de overlast tot een minimum wordt beperkt. De inwoner werkt hier aan mee.

De man heeft ook te horen gekregen dat wanneer hij niet zelf de overlast van zijn uitzendingen beëindigt, hij alsnog een officiële beperking krijgt. Agentschap Telecom zal daarom de situatie in Bergschenhoek nauwlettend in de gaten blijven houden.

Gedeeld gebruik
Radiozendamateurs zenden uit op frequenties die ook gebruikt worden voor veel kleine draadloze toepassingen in- en om het huis. Denk daarbij aan afstandsbedieningen van auto’s en de verlichting in huis. Agentschap Telecom weet uit ervaring dat dit elkaar soms kan storen. Het gebruik van draadloze toepassingen in de huiselijke omgeving op deze frequentie neemt de laatste jaren enorm toe en daarmee ook het maatschappelijk belang daarvan. Agentschap Telecom onderzoekt daarom of de ‘primaire’ status van radiozendamateurs in het ‘gestoorde’ frequentiegebied nog wel van deze tijd is.


Dit nieuwsbericht is van Red70centimeter
( http://red70centimeter.nl/news.php?extend.44 )